War, Wings & Concrete in Lasloods
Wings to Victory en Festung Walcheren houden een tweedaags evenement in de Lasloods in Vlissingen.
Wings to Victory en Festung Walcheren houden een tweedaags evenement in de Lasloods in Vlissingen. (Foto: Picasa)

War, Wings & Concrete in Lasloods

  Actueel

VLISSINGEN - In de Lasloods in Vlissingen vindt vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 'War, Wings & Concrete' plaats. Stichting Wings to Victory en Stichting Festung Walcheren houden dit evenement in het kader van 75 jaar Slag om de Schelde. 


Het programma biedt vliegtuigen, lezingen, zendamateurs, kinderactiviteiten, tentoonstellingen en meer. Stichting Wings to Victory, bekend van de Zeeuwse Luchtvaartdagen op vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden, organiseert War, Wings & Concrete samen met de Vlissingse Stichting Festung Walcheren.

Vliegtuigen

'In de Lasloods kan jong en oud genieten van de luchtvaart', laat de organisatie weten. 'Er zijn onder meer echte vliegtuigen, helikoptervluchten, modelvliegtuigen, legervoertuigen, simulators en vliegtuigjes voor de kleintjes.' De tentoonstellingen gaan bijvoorbeeld over de RAF tijdens de Slag om de Schelde, vrouwen in de oorlog en het museum van Wings to Victory. Aan het evenement verlenen onder meer de Koninklijke Luchtmacht en oorlogsmuseum Vitality in Kapelle medewerking. 

Op vrijdag 18 oktober verricht de Vlissingse loco-burgemeester John de Jonge om 13.00 uur de officiële opening van het evenement in de Lasloods aan de Tweede Binnenhavenweg.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>