Levenslicht in Veers gemeentehuis
Het monument Levenslicht is ontworpen door Daan Roosegaarde.
Het monument Levenslicht is ontworpen door Daan Roosegaarde. (Foto: Marco De Swart)

Levenslicht in Veers gemeentehuis

  Actueel

DOMBURG - In het Veerse gemeentehuis in Domburg vindt donderdag een herdenking plaats bij het monument 'Levenslicht'. Leerlingen van basisschool De Golfslag in Domburg leggen een steen en praten met burgemeester Rob van der Zwaag over het monument en de Tweede Wereldoorlog.


Levenslicht is ontworpen door kunstenaar Daan Roosegaarde en bestaat uit 104.000 oplichtende stenen. Die staan symbool voor het aantal Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog met een Joodse, Roma- en Sinti-achtergrond. In hun herdenkingstraditie zijn stenen belangrijk. De herdenkingsstenen zijn in deze periode te zien in de gemeenten waar zij zijn weggevoerd. In Zeeland zijn dat naast Veere ook onder meer Vlissingen en Middelburg.

Levenslicht is tot en met zondag (2 februari) te bezoeken in het Veerse gemeentehuis. De herdenking van donderdag is openbaar toegankelijk en begint om 10.30 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Collegas

Middelburg

Monteur

’s-Heer Abtskerke

Superhelden

Zierikzee

Chauffeur CE

Goes

Allround timmerman en een voorman

Vrouwenpolder