Afbeelding

Nieuwe aanbieder leerlingenvervoer op Walcheren

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - Noot Personenvervoer verzorgt vanaf maandag 2 maart het leerlingen- en jeugdvervoer op Walcheren.

Dat maken de drie Walcherse gemeenten, Vlissingen, Middelburg en Veere, donderdag bekend. Noot neemt de taken over van het failliet verklaarde vervoersbedrijf TCR. De nieuwe overeenkomst tussen de drie gemeenten en Noot geeft de ruim 500 Walcherse leerlingen die naar speciaal onderwijs gaan duidelijkheid. Zij gaan op de eerste dag na de voorjaarsvakantie met een nieuw busje naar school.

Chauffeurs

'Noot benadert alle chauffeurs van TCR en de kans is groot dat de meeste leerlingen hun vertrouwde chauffeur houden', laten de gemeenten weten. 'De chauffeurs krijgen direct een arbeidscontract aangeboden waarmee ook voor hen een einde komt aan een onzekere periode.'

Voor het einde van de voorjaarsvakantie, die vrijdag ingaat en een week duurt, krijgen ouders en verzorgers informatie over de uitvoering van het leerlingen- en jeugdvervoer.

2021

De overeenkomst met Noot loopt tot 1 augustus 2021. Dat geeft de gemeenten de tijd om een Europese aanbesteding voor te bereiden. 'Voor een goede oplossing kunnen alle Zeeuwse gemeenten en de provincie Zeeland wellicht samen naar slimme oplossingen op het gebied van mobiliteit zoeken.' Een belangrijke taak van gemeenten is zorgen dat alle kinderen naar school kunnen, laat de Vlissingse wethouder Sem Stroosnijder donderdag namens de drie Walcherse gemeenten weten. 'Het was even spannend, maar we zijn opgelucht dat we de leerlingen nu weer zekerheid kunnen bieden. Noot rijdt met vrijwel nieuw materieel, dat is fijn voor de leerlingen en het milieu.'

TCR verzorgde ook speciaal vervoer in de Bevelandse gemeenten. Ook daar is donderdag een oplossing gevonden met een nieuwe aanbieder, Connexxion.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief