Foto: Bas Czerwinski

Koninklijke onderscheiding voor twee Veerenaren

  Actueel

DOMBURG - Bea Jobse uit Oostkapelle en Dirk Moerbeek uit Koudekerke krijgen als dank voor hun jarenlange inzet voor de samenleving een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere belde hen vrijdagmorgen met het nieuws dat ze zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau mogen noemen.

Vanwege de coronacrisis kon de burgemeester Jobse en Moerbeek niet in levenden lijve verrassen met de onderscheiding. Een feestelijke uitreiking van de lintjes vindt plaats na de coronacrisis.


Jobse

Bea Jobse uit Oostkapelle krijgt de koninklijke onderscheiding, omdat ze al sinds 1982 allerlei soorten vrijwilligerswerk doet. Van 1982 tot 1994 was ze secretaris van volleybalvereniging DOK. Van 1995 tot 2013 was ze bestuurslid van de personeelsvereniging van de provincie Zeeland. In 1996 werd Jobse secretaris van Oranjevereniging Oostkapelle. Dit vrijwilligerswerk deed ze tot 2009.

Ook was Jobse in 2000 en 2001 secretaris en vrijwilliger bij de organisatie van vliegshows in Oostkapelle. Sinds 2004 was ze coördinator en eindredacteur bij De Klapbank. Tot de opheffing in 2019 verscheen dit blad huis aan huis in Oostkapelle, Domburg, Aagtekerke en Vrouwenpolder.

Van 2007 tot 2014 was Jobse secretaris van voetbalvereniging Oostkapelle. Nu verzorgt ze onder meer de ledenadministratie. Daarnaast heeft de Oostkapelse zich ingezet in de ouderraad van kinderdagverblijf De Kleine Beer, als vrijwilliger bij de Kustmarathon en als collectant voor de Maag-Lever-Darm Stichting.

Moerbeek

Dirk Moerbeek uit Koudekerke begon zijn vrijwilligerscarrière in 1995. Sinds dat jaar is hij betrokken bij tennisvereniging De Stoof in zijn woonplaats. Tussen 1995 en 2006 hielp hij bij de organisatie van het Stoofweitoernooi. Ook was hij jarenlang webmaster van de vereniging. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES