Logo internetbode.nl/middelburg

So You Don’t Get Lost in the Neighborhood #7


MIDDELBURG - Voor 'So You Don't Get Lost in the Neighborhood' nodigt de Vleeshal Zeeuwse kunstenaars uit de rol van kompas op zich te nemen en het publiek mee te nemen naar inspirerende of interessante plekken in Zeeland.

Op zondag 26 maart neemt broeder Dieleman ons mee naar het Krekengebied van Zeeuws Vlaanderen. Sinds twee jaar onderzoekt hij het gebied voor een nieuw project, waarin naast zijn muziek natuurfoto's en films, die hij al wandelend maakt, centraal staan. "Kreken zijn", zegt broeder Dieleman, "een mysterieus stuk overgebleven zee waar de natuur en verhalen over het landschap en de folklore samenkomen. Daarnaast zijn ze onmisbaar in de waterhuishouding van het gebied. In en rond de kreken hangt mysterie. Spookverhalen en lokale legendes centreren zich vaak rond kreken. In deze tijden waar iedereen zijn mond vol heeft van identiteit en het "DNA" van Zeeland ingezet wordt als marketing voor toerisme en industrie voel ik mij als kunstenaar genoodzaakt om tegenwicht te bieden, en mijn werkelijkheid van wat Zeeland betekent voor mijn identiteit naar buiten te brengen. De kreken met hun mysterie, geschiedenis, natuur en symboliek zijn hier een perfecte drager voor."

Om deel te nemen aan So You Don't Get Lost in The Neighborhood #7 is reserveren verplicht, deelname is gratis. RSVP: office@vleeshal.nl.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief