Logo internetbode.nl/middelburg

Veere evalueert aanpak konijnenoverlast

DOMBURG - In strijd tegen overlast van konijnen op Veerse sportvelden zijn afgelopen zomer hekken geplaatst rond de hoofdvelden in Westkapelle, Domburg, Zoutelande, Serooskerke en Oostkapelle. De gemeente Veere evalueert nu deze aanpak en bekijkt samen met de verenigingen welke maatregelen nog meer nodig zijn.


De afgelopen jaren is de overlast door konijnen op de sportvelden toegenomen in de gemeente Veere. De konijnen graven in de velden en hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties.

VCK Bij voetbalvereniging VCK in Koudekerke staat nog geen hek rond het hoofdveld. 'De vereniging heeft aangegeven dat het niet nodig was', staat in een nota van de gemeente Veere. 'Voor de tweede fase bekijken we samen met de vereniging of het nodig is om dit toch te doen met het oog op de toekomst.'

Extra Om extra maatregelen te treffen tegen de overlast stelde de gemeenteraad 65.000 euro beschikbaar voor 2016. Dat budget is volgens het college van burgemeester en wethouders nog niet helemaal op. Als voor nieuwe acties dit jaar extra geld nodig is, willen b&w de gemeenteraad om extra geld vragen.

Zelf De gemeente bekijkt de komende tijd samen met de sportclubs hoe ze de konijnen verder bestrijden. Veere doet hierbij ook een beroep op de inzet van leden en vrijwilligers van de verenigingen.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief