Middelburg en Vlissingen ruziën over Trekdijk

MIDDELBURG - De gemeenten Middelburg en Vlissingen zijn het niet eens over de toekomst van de bedrijventerreinen op Walcheren.


Er is nog geen overeenstemming over een bedrijventerreinenvisie voor Walcheren.

Het geschil spitst zich toe op de ontwikkeling van de Trekdijk in Nieuw- en Sint-Joosland. Middelburg wil dit, in overeenstemming met het actieplan grondbedrijf, ontwikkelen, Vlissingen niet.

Behoefte

De Scheldestad vindt dat zij voldoende bedrijfsgronden heeft om in de toekomst in de Walcherse behoefte te voorzien. Vlissingen heeft dan ook gevraagd om een onderbouwing van de noodzaak tot het ontwikkelen van de Trekdijk.

Vragen LPM

Het college van burgemeester en wethouders van Middelburg is daarmee bezig, zegt ze in antwoord op vragen van de Lokale Partij Middelburg. Fractievoorzitter Piet Kraan van de LPM heeft ook gevraagd naar de onderlinge verhoudingen, die volgens hem zijn verslechterd. “De gemeenten Middelburg en Vlissingen werken op veel verschillende dossiers samen. Vaak gaat dat goed, op sommige zijn er verschillen van inzicht. Dan is niet anders dan in voorbije jaren”, schrijft het Middelburgse gemeentebestuur.

Hectare

Het terrein aan de Trekdijk moet achttien hectare groot worden. Volgens een onderzoeksbureau is er de komende tien behoefte aan 26 hectare bedrijfsgrond op Walcheren.

Er is nog geen grondprijs vastgesteld en er is nog geen grondexploitatie voor de Trekdijk gemaakt. Als de bedrijfsgrond moet worden afgewaardeerd naar landbouwgrond, dan kost dat Middelburg 6,8 miljoen euro. ARCHIEFFOTO            
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief