Logo internetbode.nl/middelburg

Weer fileleed door afgesloten Vlaketunnel

KAPELLE - De Vlaketunnel bij Kapelle was donderdagmorgen afgesloten vanwege een hoogwerker die op de weg was gevallen. Het verkeer op de A58 van Bergen op Zoom richting Vlissingen had urenlang last van flinke vertraging. Woensdag was er ook fileleed, omdat de Vlaketunnel moest worden afgesloten. 


Verkeer van Bergen op Zoom richting Vlissingen werd donderdagmorgen geadviseerd vanaf Yerseke (afslag 33) de route U14 (N289) te volgen. Verkeer vanuit de Randstad naar Vlissingen kon beter via Zierikzee rijden.

Proces-verbaal Het incident gebeurde donderdag rond 7.00 uur. Een hoogwerker op een aanhangwagen van een vrachtauto viel bij de ingang van de Vlaketunnel op de snelweg. De combinatie ging slingeren en raakte de vangrail en installaties van de tunnel. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Vermoedelijk was de hoogwerker onvoldoende geborgd, waardoor deze tijdens het rijden is losgeraakt. Tegen de 32-jarige bestuurder uit Ovezande is proces-verbaal opgemaakt. Een aannemer en bergingsbedrijf plaatsten het apparaat terug op de aanhanger. Rond 12.20 uur is de A58 weer vrijgegeven.

Woensdag De Vlaketunnel moest woensdag ook al worden afgesloten na een ongeluk met een gekantelde aanhangwagen. Dat leidde toen ook tot flinke files.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief