Eredivisie Zeilen voor het eerst in Zeeland

VEERE - Het stadje Veere is op 9, 10 en 11 september het decor van de Eredivisie Zeilen. Het is voor het eerst dat een competitieronde in Zeeland wordt afgewerkt.


In de eredivisie nemen achttien teams het tegen elkaar op. Zij strijden om het nationaal kampioenschap.

De competitie kenmerkt zich door korte races, één wedstrijdbaan en vijf wedstrijdronden op locaties in het hele land. WV Breskens en WSV Wolphaartsdijk zijn de Zeeuwse teams die strijden om het nationaal kampioenschap.

Startschot

Hans van Pagee geeft bij de Torenwal in Veere op vrijdagochtend om 10.30 uur het startschot. Naast de wedstrijden zijn er tijdens het weekend veel activiteiten. Op zaterdagochtend is er voor de jeugd een ontbijt met de Plastic Soup Foundation en Stefan Coppers, bekend van de Volvo Ocean Race. Er zijn ook topsporttalenten van de stichting Zeeland Sport and Leisure bij aanwezig.

Experience

Bij De Peperboom is er daarna een Watersport Experience. Kinderen kunnen kennismaken met de zeilsport door middel van clinics van Zeilschool Het Veerse Gat. Op zondag vindt de Q-cup plaats. Het is een wedstrijdserie voor kinderen, die al kunnen zeilen. Zij kunnen instappen in een Optimist. Zo maken ze op speelse wijze kennis met het wedstrijdzeilen.

Inschrijven

Meer informatie en inschrijven voor de Watersport Experience en de Q-cup kan via www.stichtingzsl.nl. FOTO REMMELT STAAL 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief