Afbeelding

Vlissings duo breekt kluizen los bij VV Veere

Algemeen

VEERE - Twee Vlissingers zijn woensdag aangehouden voor een inbraak in de kantine van voetbalvereniging Veere aan de Bieweg op 27 januari.

De politie kwam de daders van de inbraak na onderzoek op het spoor. Op 27 januari werd ontdekt dat er was ingebroken in het clubhuis. Inbrekers hadden twee kluizen, die in de muur verankerd zaten, losgebroken en de kleinste kluis meegenomen. Hierin zat ongeveer tweehonderd euro. Uit bewakingsbeelden bleek dat twee daders woensdagmorgen vroeg de inbraak hadden gepleegd. De club deelde de beelden via sociale media en de politie begon een onderzoek naar de inbraak. De politie kreeg meerdere tips over de mogelijke daders.

Aanhoudingen Het onderzoek leidde uiteindelijk naar twee inwoners uit Vlissingen. Woensdagmorgen is een 28-jarige man in de Scheldestraat aangehouden en woensdagmiddag een 25-jarige man aan de Productweg. De twee zijn woensdag en donderdag verhoord. Ze bekenden de inbraak te hebben gepleegd. De 28-jarige man kon het politiebureau donderdagmiddag met een dagvaarding verlaten. Vanwege zijn strafblad wordt de 25-jarige man vrijdag voor de rechtercommissaris geleid. De rechter beslist of hij in hechtenis blijft.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief