Afbeelding

Boek over Dishoek in WOII met kiekjes van Duitse soldaten

Algemeen

MIDDELBURG - Middelburger Paul Voskamp, handelaar in historisch beeldmateriaal, is bezig met een reeks fotoboeken over Walcherse plaatsen in oorlogstijd. Het net verschenen ‘Batterij Dishoek’ is de eerste.

Slagveld Volgens hem was het een logische om daarmee te beginnen. ‘Hier en in Valkenisse zijn de overblijfselen van het bloedige slagveld nog het meeste in tact gebleven’, schrijft hij in het voorwoord. In het boek staan tientallen afbeeldingen van het dorp en de duinen tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Het zijn bijna allemaal privékiekjes van Duitse soldaten. De meeste zijn nog nooit vertoond”, zegt Voskamp. “Ze zijn afkomstig van tussen de 20 en 30 bronnen. In dit boek breng ik ze bij elkaar. Zo komt de geschiedenis weer boven.”

Succes Als het boek over Dishoek een succes is, verschijnen er vanaf begin volgend jaar edities over Zoutelande en Westkapelle, twee over Vlissingen, Oostkapelle en Vrouwenpolder, Domburg, Middelburg, Westenschouwen, Valkenisse en Koudekerke en andere dorpen op Walcheren. Zie: www.zeelandfotowo2.nl. Op de foto zijn in Dishoek gestationeerde soldaten te zien tijdens een bezoek aan het gebombardeerde Middelburg. FOTO UIT 'BATTERIJ DISHOEK'



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief