Digitale zorgproject

Biblioservicebus onthuld

  algemeen


DOMBURG - Op vrijdag 13 juni werd het bijzondere digitale zorgproject op de Biblioservicebus door wethouder Chris Maas van Veere onthuld bij het Zorgcentrum Simnia aan het Simniapad 1 in Domburg.

Dit project is tot stand gekomen in het kader van intensieve samenwerking tussen de Biblioservicebus van de Zeeuwse Bibliotheek en Stichting Welzijn Veere, Stichting Welzijn Middelburg, Manteling Walcheren, en Onwijs. Deze bus heeft steeds meer een belangrijke functie voor ouderen en minder mobielen. Informatie over zorg en welzijn maakt een steeds groter onderdeel van deze bibliobus die naast te lenen materialen en informatie ook beschikt over een OVchip-oplaadpunt, de mogelijkheid tot het pinnen van geld, een PostNL servicepunt en tal van andere diensten. Tijdens het spreekuur van Seniorweb (op Walcheren 1 maal per maand op de 1e dinsdagmorgen en de 1e vrijdag) kan men terecht met vragen over het gebruik van tablets en Ipads.

Op de bus wordt een groot touchscreen geplaatst met een digitale toepassing waarmee op speelse wijze de gebruiker bewust wordt gemaakt van de kansen en mogelijkheden om wat te betekenen voor zijn medemens nu de overheid zich steeds meer uit de zorgrol terugtrekt.

Doel is mensen op nieuwe, creatieve ideeën te brengen wat bijvoorbeeld een (mantel)zorger voor wie dan ook in de directe leefomgeving iets kan betekenen. Samen met vrijwilligers van de welzijnsorganisaties zal het project nader onder de aandacht gebracht worden onder de gebruikers van de Biblioservicebus. In de nabije toekomst zal het programma ook beschikbaar komen op locaties op Walcheren in welzijnsorganisaties, dorpshuizen en bibliotheken. Het project past in de toekomststrategie van de Zeeuwse Bibliotheek om ook voor het sociale domein een inhoudelijke rol te kunnen vervullen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief