KWF Kankerbestrijding zoekt Evenementencoördinator

  algemeen


MIDDELBURG - Op Walcheren zijn er jaarlijks honderden collectanten actief die zich inzetten voor KWF Kankerbestrijding. Dit vrijwilligerswerk wordt geregeld vanuit 18 afzonderlijke afdelingen, maar de organisatie zal worden samengevoegd tot 3 gemeentelijke afdelingen: Vlissingen, Middelburg en Veere.

Deze samenvoeging past in het landelijke beleid van KWF om de vrijwilligersafdelingen gemeentelijk te organiseren en in aantal terug te brengen van 1600 naar circa 420. Hierdoor hoopt KWF Kankerbestrijding haar vrijwilligers nog beter te kunnen ondersteunen, KWF lokaal beter zichtbaar te maken en de kosten te beperken. Het mooie werk van al die mensen die zich al jaren belangeloos sterk maken in de strijd tegen kanker, kan zo beter tot z’n recht komen.

Krachten bundelen voor één doel

De collecte blijft een belangrijke basisactiviteit, maar daarnaast krijgen de besturen ook de ruimte om aan nieuwe vrijwilligersinitiatieven te werken, passend bij de wensen en mogelijkheden van de gemeente. Voor al die activiteiten kunnen de afdelingen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Daarnaast zijn de drie gemeentelijke afdelingen gezamenlijk op zoek naar één Evenementencoördinator: iemand die de lokale evenementen en acties voor KWF Kankerbestrijding op Walcheren ondersteunt en begeleidt.

Gerard de Jonge, voorzitter KWF-afdeling Vlissingen: “Door met de verschillende besturen samen te werken, bundelen we onze krachten en kunnen we meer en grotere acties organiseren en ondersteunen. Daarmee kunnen we meer geld ophalen voor kankeronderzoek. Samen met alle vrijwilligers hebben we één doel voor ogen: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.”

De Evenementencoördinator initieert zelf of spoort anderen aan acties ten bate van KWF te organiseren en representeert de afdelingen bij lokale activiteiten. Belangrijk speerpunt is daarbij om meer jongeren te betrekken. De gemiddelde tijd die de functie van Evenementen-coördinator inneemt zal enkele uren per maand zijn.

Wilt u zich inzetten voor KWF Kankerbestrijding en bent u geïnteresseerd de functie van Evenementencoördinator of een andere vrijwilligersfunctie? Neem dan voor meer informatie of om u aan te melden contact op met Gerard de Jonge, 0118-467553, kwfvlissingen@zeelandnet.nl of Eric van Veelen, regiocoördinator KWF Kankerbestrijding Zuidwest Nederland 06 512 933 46, EVeelen@kwf.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief