Het motorseizoen is weer begonnen

  algemeen


MIDDELBURG - Hebt u als motorrijder ook het 'Voorjaar in de kop?' We hebben natuurlijk al wat mooie lentedagen gehad, maar traditioneel halen veel motorrijders rond deze dagen hun motor weer van stal. Elk voorjaar stijgt helaas ook het aantal motorongelukken in Zeeland en West-Brabant, sommige met dodelijke afloop.

Extra toezicht

Veel motorrijders gaan in deze periode voor het eerst na de winter de weg weer op. Zowel voor de motorrijders zelf als voor de andere weggebruikers is dit weer wennen. De politie zal de komende rijd extra controleren op verschillende locaties met het doel om de verkeersveiligheid te vergroten en de overlast te verminderen. Niet om bekeuringen uit te schrijven, maar juist ook om in gesprek te komen met de motorliefhebbers. Uiteraard wordt er bij excessen wel opgetreden door de verkeerspolitie.

Voorjaar in de kop?

Wist u dat motorrijders twintig keer zo vaak in het ziekenhuis belanden als mensen in auto's? Het risico op een dodelijke afloop is zelfs nog hoger. In 2013 was dertig procent van de gewonde motorrijders dodelijk of zwaar gewond. Met de campagne "Voorjaar in de kop" wil de politie motorrijders wijzen op een goede technische staat van hun motor en tips geven, om zo het aantal ongevallen te verminderen. De politie adviseert daarom om rustig te starten en weer even te wennen. Let daarnaast goed op het gedrag van de andere weggebruikers.

Tips voor motorrijders

- Zorg dat de motor technisch in orde is.

- Check het profiel en de spanning van uw banden,

- Laat zien dat u er bent en wat u van plan bent te doen, door voldoende afstand te houden en tijdig richting aan te geven.

- Minder vaart voor kruispunten.

- Voer ook overdag dimlicht.

- Draag een opvallende helm en beschermende en reflecterend motorkleding.

Volg een motorvaardigheidstraining. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief