Engelse boulers op bezoek in Middelburg

algemeen

MIDDELBURG - In het weekend van 4 en 5 mei waren 14 Engelse boulers uit de omgeving van Ipswich te gast bij Club Jeu de Boules Middelburg.

Onder hen de 16-jarige Simon Fletcher, die deel uitmaakt van de nationale selectie. De dag dat in Nederland de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog wordt gevierd, bonden 7 Middelburgse doublettes de strijd aan tegen onze bevrijders.

De Engelsen brachten een lang weekend door op het vasteland en speelden op vrijdag en zaterdag in België tegen clubs uit Kokszijde en Nieuwpoort. Voor de zondag hadden ze Middelburg benaderd voor een heuse “interland”. Een niet alledaags verzoek, dat door de Walchenaren enthousiast werd opgepakt. Er werden die middag drie rondes gespeeld. Maar al snel bleek dat er een groot krachtverschil was tussen de twee teams. De eerste ronde sloten de Middelburgers af met een 5-2 voorsprong. De tweede ronde liepen ze verder uit naar 11-3. En de eindstand werd bepaald op 16-5. De Engelsen hebben genoten van de gastvrijheid die ze in Middelburg ondervonden. Ze zijn zeker van plan om een volgende keer revanche te komen nemen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief