Tweede speeldag Nationale Competitie Petanque

  algemeen


MIDDELBURG - De tweede speeldag werd in Vlaardingen gespeeld. Ada, Marco en Leo Wouters starten tegen Va Tout uit Breda.

De eerste mènes wordt goed geplaatst en geschoten. Bij 5-0 gaat het minder bij Marco en Va Tout loopt uit tot 12-4. De kansen om de partij uit te spelen laten ze liggen. Middelburg komt terug tot 12-7. De laatste mène worden er vijf goede boules gespeeld, de laatste boule van Leo wordt van punt geschoten, 7-13. De volgende tegenstander komt uit Zoetermeer. Na een gelijkopgaand begin komt Zoetermeer op 3-7. De Wouters spelen 6 goede boules en pakken vijf punten. Ze geven de leiding niet meer uit handen en winnen met 13-8. De derde ronde is tegen Grand Cru uit Leidschendam, koploper na de eerste speeldag. Met goed spel komen de Wouters op een 7-1. Vervolgens loopt de tegenstander uit tot 7-12. Dan worden drie punten gepakt, 10-12. De laatste mène plaatst Ada een prima boule, de tegenstander heeft vier boules nodig om te verbeteren. Marco schiet met zijn tweede boule het butje tussen boules van Grand Cru. Leo schiet mis, maar legt een prima laatste boule op de but. Grand Cru schiet deze weg en het butje springt naar hun boules, 10-13. De vierde ronde tegen Amicale Boule d’Argent uit Rijswijk. Prima partij, 13-0. De dag wordt besloten met een zinderende wedstrijd tegen Le Bastion uit Goes. Een gelijkopgaande strijd. Op 9-11 pakken de Walchenaren vier punten, 13-11. Ada heeft deze dag geweldig gespeeld. Ook op Leo konden de teamgenoten trots zijn, alleen Marco speelde onder zijn niveau. Ze hebben nu vijf van de tien wedstrijden gewonnen en staan op de 9e plaats.

De eerste wedstrijd van Ad Damman, Piet Maartense en Fabian Moes is tegen MIDI uit Delft. De Delftenaren spelen op 6 meter. Na één mène is de stand 0-3. Eenmaal de but veroverd gaan de Middelburgers op 9 meter spelen. Tot 5-5 gaat het gelijk op, maar uiteindelijk wordt eenvoudig met 13-7 gewonnen. De tweede ronde weer MIDI. Dit maal wordt er terecht, mede door slechte mènes (vijf en vier punten), met 9-13 verloren. De derde partij is l’Esprit uit Schiedam de tegenstander. Niemand haalt zijn niveau. Al snel staat l’Esprit met 1-7 voor. Tijd voor een wissel. Piet wordt eerste man en Ad milieu. Bij 1-8 schiet de tegenstander de but weg, waardoor de Middelburgers op twee punten komen. Het blijkt het keerpunt in de wedstrijd. Bij 11-9 verzuimen ze de partij uit te spelen, 12-9. In de laatste mène lukt het de tegenstander niet, met nog vijf boules, om punten te pakken: 13-9. De volgende tegenstander uit Vlaardingen, die pas één wedstrijd hebben gewonnen, winnen de toss en kiezen hun favoriete baan. Een wedstrijd om snel te vergeten. Terecht met 5-13 verloren. De laatste wedstrijd is tegen Petangeske uit Bergen op Zoom. De toss wordt gewonnen en de Middelburgers kiezen een zachte ondergrond. Ze gaan op 9 à 10 meter spelen en Ad plaatst bijna alle eerste boules vlak bij de but. Ook de boules van Piet komen prima aan. En de ballen die Petangeske goed neerlegt, worden door Fabian weggeschoten: 13-0! Van de tien wedstrijden zijn er zeven gewonnen, goed voor de 4e plaats. De volgende speeldag is op 26 mei in Middelburg. Aanvang 10.00 uur, toegang gratis. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief