Kledingbank Zeeland naar Terneuzen met Mobiele Actie

  algemeen


MIDDELBURG - De Stichting Kledingbank Zeeland voorziet mensen in diepe armoede van gratis nieuwe, of zo-goed-als nieuwe, kleding, schoeisel, textiel en verzorgingsproducten.

De kleding is vooral afkomstig van donaties en restpartijen uit het bedrijfsleven. Iedereen met een doorverwijsbrief van een erkende hulpverlener kan bij ons terecht. De Kledingbank Zeeland is een interkerkelijke organisatie met een christelijke visie die mensen die in diepe armoede voorzien van kleding, ongeacht zijn of haar etnische achtergrond. De Kledingbank werkt nauw samen met de Stichting Speelgoedbank Zeeland die voor de kinderen van onze klanten een compleet en gratis speelgoedpakket verzorgd.

De Kledingbank Zeeland organiseert van 16 t/m 18 mei in samenwerking met Capitol Family Centre een mobiel uitgiftecentrum in Terneuzen.

De uitstraling van dit uitgiftecentrum zal lijken op die van een gezellige kledingwinkel waarin de klanten in een prettige en ontspannen sfeer kleding kunnen uitkiezen en passen. Ons streven is om in drie dagen 200 klanten te kunnen voorzien van een nieuw kledingpakket. In het verband met de aanwezige kledingvoorraad van de stichting zullen voor deze actie alleenstaande moeders met kleine kinderen worden uitgenodigd. Deze doelgroep zal een persoonlijke uitnodiging voor het Mobiele Uitgiftecentrum thuis ontvangen. Voor het tot stand brengen van deze actie wordt op dit moment de mogelijkheid tot samenwerking met de gemeente Terneuzen bekeken.

Ons doel is om door middel van de kleding de mensen te motiveren om aan hun toekomst te werken en het sociaal isolement te doorbreken of te voorkomen. Zo worden kinderen behoed voor al te erge pesterijen en discriminatie door het dragen van leuke en nieuwe kleding. De kledingbank Zeeland is onderdeel van De Nationale Kledingbank, Door middel van nauwe samenwerking wordt de continuïteit van de stichting gewaarborgd, daarom zijn we blij met onze titel als eerste professionele Kledingbank in Zeeland.

De Kledingbank Zeeland roept ondernemers, zowel als particulieren op om restpartijen kleding en speelgoed te doneren voor Terneuzenaren die leven in diepe armoede. Onze doelstelling is om op meerdere plaatsen mobiele uitgiftecentra te organiseren in Zeeland, om zo de armoede in Zeeland tegen te gaan!

Om het werk van de Kledingbank Zeeland in Terneuzen te ondersteunen kunt u een donatie overmaken op bankrekeningnummer: 12.32.18.055 onder vermelding “Mobiele uitgifte centrum Terneuzen”

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.kledingbank-zeeland.nl of kunt u ons bellen ma t/m wo van 9 tot 12 op het volgende nummer: 0118-558464. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief