MZVC sluit af met 2 punten

algemeen

MIDDELBURG - MZVC 1 speelde thuis op zaterdag 4 mei tegen de H Arendskerke 1. De uitslag werd: 3-3.

MZVC speelde zeker in de 1e helft een matige wedstrijd, waarbij de bal een eigen leven leidde. De stevige wind speelde daar ook wel een rol in. Beide teams wilden wel, maar konden niet echt domineren. Het bleef dan ook 0-0 tot aan de rust. Na de rust begon het al snel met de doelpunten. Onschuldige bal werd door een speler van MZVC voor de keeper weggeschoten, wel dusdanig dat Pieter Adema van Arendskerke de bal in de voeten voor open doel kreeg. Hij hoefde alleen dank je wel te zeggen om vervolgens eenvoudig in te tikken: 0 -1. Dat was de jongens toch te gortig en er kwam een tandje bij. De kansjes kwamen langzaam maar zeker en in de 65e minuut werd een goed uitgespeelde aanval door de net ingevallen Martijn de Vries ingetikt: 1-1. Vijf minuten later werd een vrije trap van de zijlijn goed ingekopt door de inlopende Alexander Bom: 2-1. Dit bleef niet de eindstand, want een bal kwam door de wind niet verder en viel precies voor de voeten van Michiel Bouwman en de verdediging kon daar niet meer bij: 2-2. Het bleef leuk, want in de 80e minuut liet de scheidsrechter eindelijk een bal van de middenlijn doorlopen en floot niet voor de vlaggende assistent, omdat de speler nog op eigen helft stond. Kevin rukte alleen op naar het doel en de meegelopen Martijn de Vries kreeg net voor de keeper de bal toegespeeld. Hij kon zijn 2e voor open doel inschuiven: 3-2. In blessuretijd kreeg Arendkerke nog een penalty voor een goed acterende speler. Hij viel over zijn eigen benen en kreeg daar een penalty voor. Pieter Adema had daar geen moeite mee. Eindstand 3-3. H. Arendskerke schoot hier niets mee op en zal de nacompetitie in moeten voor behoud van de 3e klasse.

Het wordt druk op zaterdag 11 mei op de velden van de Veerse Poort. Om 09.00 uur start het 1e E-pupillentoernooi. Aansluitend aan dit jeugdtoernooi komen de lagere senioren met hun traditionele 8e BBQ-toernooi aan de start. Er hebben zich intussen 20 heren seniorenteams en 6 damesteams opgegeven. Het gaat een fantastische en gezellige voetbaldag worden. Na afloop zijn er de BBQ-maaltijden voor de opgegeven teams en uiteraard voor alle MZVC-leden, sponsors en aanverwanten. Geef je zo snel mogelijk op aan de organisatie. Dit toernooi is tevens een seizoenafsluiting voor MZVC. Er zullen nog wel enkele toernooien gespeeld gaan worden door de jeugd, maar de normale competitie is ten einde.

Ook dit seizoen speelt het 1e team een nacompetitie voor promotie. In dit geval is voor een plaats naar de 2e klas. Op zaterdag 18 mei zal om 14.30 uur thuis op de Veerse Poort de 1e wedstrijd gespeeld gaan worden. Op maandag 20 mei, 2e Pinksterdag, zal dan de returnwedstrijd plaats gaan vinden. Op dit moment is nog niet precies duidelijk wie de tegenstander gaat worden uit de 2e klasse. Zet zaterdag 18 mei in elk geval al in uw agenda en ga naar de Veerse Poort. Info: www.mzvc.eu