Saskia Szarafinski aan de slag als flexibele vrijwilliger

  algemeen


MIDDELBURG - In Nederland wordt er jaarlijks zo'n 20 miljoen uur vrijwilligerswerk per week gedaan. Dit werk wordt verzet door 5,4 miljoen vrijwilligers. In Middelburg zijn er naar schatting ongeveer 13.000 vrijwilligers actief.

Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig van Stichting Welzijn Middelburg wil vrijwilligerswerk bereikbaar maken voor nóg meer Middelburgers. Dus ook voor mensen met een volle agenda. Daar is flexibel vrijwilligerswerk een perfecte manier voor! Zo gaat wethouder Saskia Szarafinski op donderdag 16 mei van 11.30 tot 13.30 uur aan de slag als flexibele vrijwilliger bij het Seniorenrestaurant in Sint Willibrord, onderdeel van Werkt voor Ouderen.

Bij flexibel vrijwilligerswerk bepaalt men zelf wanneer, hoe vaak en voor welke activiteit men zich inzet, zonder structurele verplichtingen. Hiervoor is door vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig een specifiek activiteitenaanbod samengesteld, in samenwerking met vrijwilligersorganisaties. Het gaat vaak om activiteiten waarvoor extra kennis of kunde niet noodzakelijk is. Enthousiasme en zin om de handen uit de mouwen te steken zijn het belangrijkste.

Saskia Szarafinski

Dat flexibel vrijwilligerswerk zelfs haalbaar is voor de drukbezette wethouder Saskia Szarafinski, geeft aan dat er voor iedereen wel een vorm van vrijwilligerswerk is, die bij hem of haar past. Saskia Szarafinski gaat op donderdag 16 mei aan de slag bij het seniorenrestaurant van zorgcentrum Sint Willibrord, onderdeel van Werkt voor Ouderen. Bewoners kunnen hier gezellig samen een hapje eten en elkaar ontmoeten. De wethouder zal tijdens deze activiteit helpen met het dekken van de tafels, assisteren bij de maaltijd en het opruimen na afloop. Er zijn nog veel meer mogelijkheden binnen flexibel vrijwilligerswerk! Zo kan er geholpen worden bij de Griffioenloop, een klusdag in het groen, kan er gekookt worden voor een rugbyclub en kun je aan de slag tijdens de jeugdstranddag. Kijk voor alle mogelijkheden op www.welzijnmiddelburg.nl/vrijwilligerswerk. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief