Afbeelding
Foto: Annelien Andriesse

Oude jaar Bike Ride op 30 december

Door: Janny Mathijssen algemeen

MIDDELBURG - Zeelandfiets.nl wil het wielerjaar 2017 fietsend afsluiten op zaterdag 30 december. Tijdens een fietstochtje op de mountainbike, racefiets of sportfiets werken de toerders in een ontspannen sfeer de laatste kilometers af van 2017.

De fietsers verzamelen vanaf 9.30 uur bij Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg 6 in Middelburg. Om 10.00 uur start de rit met een afstand van 35 km over verharde wegen op Walcheren. De route voert naar Veere, Vrouwenpolder, Oostkapelle, Serooskerke, Grijpskerke en Buttinge. De fietsers zullen begeleid worden door een volgauto.
De tochtleiding zal een gematigd tempo aanhouden zodat alle deelnemers op een leuke en sociale manier hun fietsjaar kunnen beëindigen. Na aankomst rond 11.30 uur gaan de fietsers naar Cycle Hub voor een hapje, een drankje en oliebollen. Er is dan gelegenheid om te netwerken in wielersfeer.

Cycle Hub
De organisatoren zullen op 30 december enkele neven activiteiten presenteren in Cycle Hub: de deelnemers kunnen inhaken op een speciale winteraktie van Cycle Hub : op een onderhoudsbeurt van de fiets zit een forse korting. Op zaterdag 30 december kunnen afgedankte wielerspullen ingeleverd worden bij Cycle Hub aan de Stadsambachtsweg op bedrijventerrein Ramsburg. De ingezamelde goederen gaan via Jakob Cijsouw uit Westkapelle naar fietsprojecten in Mali die door de Nederlander Huub Muntstege worden begeleid. Mensen kunnen allerlei artikelen afgeven in Middelburg zoals truien, schoenen, sokken, (korte) broeken, helmen, onderdelen, etc. De spullen moeten uiteraard nog wel geschikt zijn voor een tweede leven in Mali.
De 3de Oudejaars Bike Ride Middelburg op zaterdag 30 december: Sportief, Sociaal & Gezellig voor de recreatieve fietser! [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief