Aanvoerder Joren Gillissen schiet onder grote druk. Foto: Jan van Vendeloo

Swift verslikt zich in Oranje-Wit

Door: Anja Dockx Sport

MIDDELBURG - Na de euforie van vorige week was het voor Swift tegen het Oranje-Wit uit Dordrecht zaak om bij de les te blijven.

De Dordtenaars, die tot afgelopen zaterdag nog geen punten hadden gepakt hadden zich goed voorbereid. Swift werd vanaf het begin vastgezet en strak verdedigd. Hierdoor moesten de Middelburgers hard werken voor elk doelpunt. Van het sprankelende spel van de afgelopen weken was slechts op zeldzame momenten iets terug te zien. Oranje-Wit had het zelf ook niet makkelijk, maar was scherper in de duels en scoorden via de dames meer dan normaal. Hierdoor liep Swift eigenlijk steeds achter de feiten aan en zo werd de ruststand via 3-4 en 6-8 op 9-9 bepaald. Na rust kon Swift, aangemoedigd door supportersvereniging De Eagles, een klein gaatje slaan: 18-16. Oranje-Wit liet zich echter niet van de wijs brengen en scoorde binnen 1 minuut direct twee keer tegen. Na een zinderende slotfase was het Oranje-Wit dat uiteindelijk terecht aan het langste eind trok. Terecht, omdat het tactische plan van de Dordtenaars werkte en er bij Swift teveel spelers beneden hun niveau speelden. Hierdoor staat Swift nu met 8 punten uit 6 wedstrijden op de vierde plaats. Na een korte winterstop speelt Swift op 6 januari een uitwedstrijd tegen nummer 3 HKC.