FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN / XANDER KOPPELMANS
FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN / XANDER KOPPELMANS Foto: Xander Koppelmans

Dauwendaelers in beweging met nieuw project

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - In de Middelburgse wijk Dauwendaele begint maandag (26 februari) het project Dauwendaele in beweging. Middelburg Beweegt gaat wekelijks gratis wandelgroepen op verschillende niveaus begeleiden in de wijk. Ook kunnen bewoners hun fitheid testen met de gratis fitcheck van Fit4Free en fysiotherapie.

Dauwendaele in beweging is onderdeel van de Vitale Revolutie-Dauwendaele, een project waarmee de gemeente Middelburg een vitale omgeving wil realiseren voor de wijkbewoners.

Activiteiten

Tijdens de aftrap maandag zijn ook andere organisaties aanwezig die inwoners kunnen helpen bij eenzaamheid en het zoeken naar sociaal contact. Ook geven ze uitleg over wat sport en bewegen kan doen met Alzheimer en worden er cursussen aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van valpreventie. De wijkvereniging geeft uitleg over wat er nog meer gebeurt en mogelijk is in de wijk.

De activiteiten vinden plaats aan de Buitenruststraat 20, vanuit het pand van Fit4Free. De informatiebijeenkomst en fitcheck worden aangeboden tussen 14.00 en 16.30 uur. De wandelgroepen starten tussen 14.00 en 14.30 uur. Vanaf 26 februari kunnen inwoners elke maandag vanaf 14.00 uur aansluiten bij de wandelgroep.

Proef

De Vitale Revolutie-Dauwendaele is een proefproject van de Vitale Revolutie. 'In een vitale omgeving zijn mensen fysiek, mentaal-emotioneel, sociaal en financieel in balans', laat de gemeente Middelburg weten. 'Ook hebben ze een duidelijk doel in hun leven. Gezonde en gelukkige mensen hebben minder zorg nodig en kosten de samenleving dus minder geld.'

Met de Vitale Revolutie wil de gemeente Middelburg ook andere gemeenten inspireren. Dat doet ze door partijen samen te brengen en kennisuitwisseling te stimuleren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief