Afbeelding
Foto: Wiliam Wagenaar

Middelburgs Theater speelt 'De Gelukkige Mandarijn'

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Het Middelburgs Theater speelt vanaf zaterdag 10 maart tien keer de voorstelling 'De Gelukkige Mandarijn' in het Minitheater in Middelburg.

Of het stuk een komedie is met tragische kanten of een tragedie die komisch aandoet, laat het gezelschap in het midden. 'Regisseur Sofie van Scheyen zoekt het liefst absurdistische grenzen op en dat maakt deze productie tot een bijzondere ervaring', laat het Middelburgs Theater weten.

Ex-collega's

In De Gelukkige Mandarijn ontmoet een stel ex-collega’s elkaar na lange tijd weer op hun oude werkplek: Chinees restaurant De Gelukkige Mandarijn. Niemand weet wie de uitnodigingen heeft verstuurd. Eén voor één druppelen de vijf ex-collega's binnen en vertellen ze hoe ze ervoor staan. Bonnie Meyer heeft het het verst geschopt; zij is beroemd geworden en verschijnt wekelijks in de roddelbladen.

Angstaanjagend

De anderen hebben ook allemaal een bestemming in het leven, verkregen door vallen en opstaan. Maar hun gedeelde verleden werkt nog steeds door. De vreemde dood van mooie Claire destijds, is nog altijd een angstaanjagend raadsel.

Moord

Om het mysterie van de moord op te lossen moet er veel worden gepraat. 'Het stuk is redelijk absurdistisch wat betreft speelstijl, maar het verhaal is bloedserieus', aldus Van Scheyen.

In De Gelukkige Mandarijn spelen Derek Meijer, Astrid de Buck, Petula de Smit, Arend van de Fliert en Larissa de Keijzer. Klik hier voor meer informatie over de speeldata.

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief