Afbeelding

Middelburgse reddingsbrigade zoekt nieuwe redders

Algemeen

MIDDELBURG - Stel: er valt iemand in het water die niet goed kan zwemmen. Wat moet je dan doen? Bij de Middelburgse Van Dixhoornbrigade trainen kinderen en jongeren (met minimaal het A-diploma) wekelijks om zichzelf en anderen te redden uit het water. De club is nog op zoek naar nieuwe leden voor de zwemtrainingen en de eigen rampenploegen.

Het primaire doel van de club is dat leden uiteindelijk in staat zijn om drenkelingen vanuit verschillende situaties te redden. Dat kan zijn bij een ijsongeval of een auto die te water raakt, maar ook op het strand. De jeugd traint op de zaterdagochtend, oudere leden zwemmen op vrijdagavond.

Naast de lessen in het zwembad is er bij de Van Dixhoornbrigade ook van alles te doen. Zo zijn er voor de leden allerlei leuke evenementen. Daarnaast beschikt men over een senioren- en een junioren rampenploeg. De eerste ploeg bestaat uit volwassenen en staat 24/7 klaar voor inzet bij overstromingen. De ploeg wordt daarnaast ingezet voor het bewaken van evenementen op en rond het water zoals zwemwedstrijden.

Voor de juniorploeg worden speciale oefeningen georganiseerd. Zo maken de leden al vroeg kennis met de hulp aan slachtoffers, de evacuatie bij een watersnood en uiteraard leren ze ook de nodige vaartechnieken. Leden van de juniorploeg worden ook ingezet bij grootschalige bewakingen zoals de Sinterklaasintocht komende maand in Middelburg.

De club zoekt zowel nieuwe jeugdleden als jongeren. Nieuwe leden mogen altijd eerst twee keer gratis meedoen. Meer informatie is te vinden op www.vandixhoornbrigade.nl/actie of verkrijgbaar via info@vandixhoornbrigade of 0118-635200.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief