Afbeelding

Schilder de toren van Oostkapelle

Algemeen

OOSTKAPELLE - Beroemde kunstenaars, zoals Piet Mondriaan en Cornelis Spoor, legden hem al vast op het schilderdoek: de mooie, imposante toren van Oostkapelle. De geschiedenis van deze toren in de dorpskern van Oostkapelle gaat terug tot de vroege elfde eeuw. De uitdaging is bedacht om mensen te inspireren te gaan schilderen en Oostkapelle op een originele manier te promoten.

Jong of oud, amateur of kunstenaar, inwoner van Oostkapelle, Zeeuw of toerist. Iedereen kan meedoen aan deze schilderuitdaging en zelf bepalen waar en wanneer geschilderd wordt. Het maakt niet uit welke schildertechniek er wordt toegepast of op welk formaat er wordt geschilderd. Ook staat het gebruik van de kleuren geheel vrij, kortom geheel op eigen wijze. Er is slechts één belangrijke voorwaarde waaraan het schilderij moet voldoen, de toren van Oostkapelle moet duidelijk herkenbaar op het schilderij staan.

Inschrijven (gratis) kan tot 1 februari 2018 via torenokp@zeelandnet.nl. Op dit mailadres kun je ook terecht voor meer informatie. De ingeleverde schilderijen worden door een deskundige jury beoordeeld en deze werken worden geëxposeerd bij de heropening van de Dorpskerk van Oostkapelle, waarvan de toren deel uitmaakt. Volgens planning zal dit eind maart 2018 plaatsvinden.

De organisatie van dit kunstevenement is in handen van Connie Burgs en Ingeborg Hamilton, beiden woonachtig in Oostkapelle en enthousiast amateurschilder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief