Afbeelding
Foto: Ruben Oreel

Zeeland baalt van beeld dat is neergezet in artikel over leegloop Korps Mariniers

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - Het is onzin dat er geen vacatures zijn in Zeeland of dat je een huis niet meer zou kunnen verkopen. “Dat beeld moet eens de wereld uit”, zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat.

De provincie is niet blij met het artikel in de Volkskrant van woensdagmorgen over de ‘leegloop bij het Korps Mariniers’. Vanwege de aanstaande verhuizing naar Vlissingen zouden veel meer mariniers ontslag nemen dan voorgaande jaren. Alleen dit jaar zijn er al 73 vertrokken. In het artikel staat dat de mariniers bang zijn dat hun partners geen werk kunnen vinden in Zeeland en dat ze een gekocht huis in de toekomst niet meer kwijt raken.

Beelvorming

Een paar weken geleden zeiden de vakbonden al dat veel mariniers opzagen tegen de verhuizing, die overigens pas in 2022 zijn beslag krijgt. “Het is nu tijd om iets te doen aan die beeldvorming en de mariniers en hun gezinnen naar hier te halen”, aldus De Bat. 

De provincie had al een familiedag voor de mariniers in de planning staan, maar naar aanleiding van het artikel ze snel met een tegenreactie. Hoe deze eruit gaat zien is nog niet bekend, maar ze overlegt hierover met het ministerie van Defensie, de werkgever van de mariniers. De Bat heeft het over een 'guerrilla-actie'.

Wonen

Commissaris van de koning Han Polman denkt niet dat het zo is dat alle mariniers niet naar Vlissingen willen, heeft er begrip voor dat sommigen er tegen opzien, maar baalt van het beeld van Zeeland dat is neergezet. “Dat klopt simpelweg niet”, zegt hij. “We weten dat hier meer dan voldoende werk is, dat het hier goed wonen is, dat we de meeste zonuren hebben en ga zo maar door. Helaas maakt onbekend onbemind.” FOTO RUBEN OREEL


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief