Afbeelding
Foto: Ruben Oreel

Grote Zeeuwse bedrijven en organisaties heten mariniers welkom

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Acht bedrijven en organisaties hebben de handen ineengeslagen om het beeld van Zeeland dat mariniers zouden hebben tegen te spreken.

Deze week schreef de Volkskrant dat het Korps Mariniers leegliep vanwege de aanstaande verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen. De deuren van deze nieuwe kazerne moeten in 2022 opengaan.

Kwaliteit

Belangrijkste redenen om te vertrekken waren dat de mariniers bang zijn dat er geen banen voor hun partners zijn in Zeeland en dat ze hun gekochte huis niet zouden kunnen verkopen. “We willen laten zien dat er hier meer dan genoeg vacatures zijn”, zeggen de acht bedrijven en organisaties. “Per jaar heeft Zeeland 36.000 vacatures, vooral in de gezondheidszorg, industrie, horeca, dienstverlening en het toerisme zijn veel banen beschikbaar. Daarnaast is de kwaliteit van leven in Zeeland fantastisch.”

Connectie

De Amadore Groep, Roompot Vakanties, DOW, Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en Yara Sluiskil, twee vacaturesites en De Zeeuwse Connectie hebben een vrijdag een advertentie in de Volkskrant geplaatst waarin ze mariniers en hun partners welkom heten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief