Afbeelding

Mooie fietsroute in vier dorpen

Algemeen

VEERE - Een mooie fietsroute voert u langs diverse locaties waar kunstenaars hun werken tentoonstellen, maar ook langs enkele historische gebouwen in de dorpen Gapinge, Grijpskerke, Serooskerke en St Laurens. De Kunst- en Cultuurroute Midden-Walcheren beleeft zijn 13e editie en is daarmee de oudste in zijn soort op Walcheren.

Kunst- en Cultuurroute

Ook dit jaar zullen ongeveer ongeveer 40 kunstenaars exposeren in eigen atelier of op verrassende locaties. We zijn blij een twaalftal nieuwe kunstenaars, die nog niet eerder aan onze route hebben deelgenomen, te mogen verwelkomen. De route biedt een breed aanbod aan kunstvormen zoals schilderkunst, fotografie, keramiek, beeldende kunst, poëzie, siersmeedkunst, glasvormgeving en houtbewerking. Ook muziek zal niet ontbreken.

Dit is op vrijdag 28 juli 11.00-17.00 uur; zaterdag 29 juli 11.00-17.00 uur; zondag 30 juli, 13.00-17.00 uur

Cultuur

Grijp uw kans om op zaterdag de historische buitenplaats 't Hof Ravestein' in Grijpskerke te bezoeken en wandel door de tuinen. Tijdens de kunst- en cultuurroute zetten de monumentale kerkjes te Gapinge, Grijpskerke, Serooskerke en St. Laurens hun deuren gastvrij open. De molen in Gapinge is tevens te bezoeken.

In enkele kerken zullen tijdens de KCRMW 2017 korte concerten worden gegeven. Het programma kunt u vinden op de website en in de programmaboekjes. Informatie kunt u vinden op http://www.kcrmw.nl

Bij alle vier de dorpskerken en locaties kunt u tijdens het evenement een gratis prachtig uitgevoerd programmaboekje ophalen met daarin foto's en informatie over de kunstenaars, locaties en historische gebouwen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief