Afbeelding
Foto: BEELDBANK MIDDELBURG

Junior- en studentcompanies verkopen speciale producten op Marktdag

Door: Stephan Koole Actueel

MIDDELBURG - De Markt in Middelburg staat vrijdag vol met junior- en studentcompanies uit de hele provincie.

De jonge ondernemers verkopen allerlei excentrieke producten. De bedrijven staan van 10.00 uur tot 15.00 uur op de dag, die is georganiseerd door Jong Ondernemen. Er is ook een wedstrijd aan verbonden.
In het kader van ondernemen krijgen de studenten van verschillende scholen aan het begin van het schooljaar de opdracht om een eigen bedrijf op te starten. Hier komt van alles bij kijken, van de naam van het bedrijf tot een marketingplan. De bedrijven zijn allemaal nog geen jaar oud en verkopen speciale producten. Zo zijn er sokken met de Zeeuwse knop erop, een opvouwbare drinkbeker, een fuifpakket om een Zeeuws feestje te bouwen en nog veel meer.
 

Speciaal
Aan het eind van het schooljaar moeten de bedrijven geliquideerd worden. De ondernemers kunnen wel besluiten om een doorstart te maken.
 

Winnaars
Tijdens de marktdag loopt er een jury rond van Jong Ondernemen. De bedrijven worden beoordeeld op presentatie, klantbenadering en een ondervraging. In het stadhuis op de Markt worden rond 16.15 uur de winnaars bekend gemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief