FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN/DENNIS WISSE
FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN/DENNIS WISSE Foto: ©DennisWisse

Nieuwe subsidiemogelijkheden voor agrariers

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - De provincie Zeeland opent maandag (16 april) een nieuwe subsidieregeling voor Zeeuwse agrariërs. Het gaat om fysieke investeringen voor innovatie en modernisering.

De subsidieregeling is bestemd voor agrariërs met hun bedrijf in de provincie Zeeland en die willen investeren in vernieuwende technieken.

Fijnstof

Het gaat om de Europese POP3-regeling voor plattelandsontwikkeling. Subsidie aanvragen is mogelijk voor bijvoorbeeld maatregelen die de hoeveelheid fijnstof in pluimveestallen reduceren, voor zonnepanelen, vergistingsinstallaties, systemen voor precisielandbouw en structuurbehoud in de bodem. In totaal zijn er twintig subsidiecategorieën.

Budget
De subsidie bedraagt maximaal veertig procent van de totale investering van de agrariër. Het minimale subsidiebedrag per aanvrager is 10.000 euro en het maximale bedrag is 100.000 euro. Het totaal beschikbare budget voor deze subsidieregeling is 2.000.000 euro.

De subsidie is aan te vragen tot en met 13 juli 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over de subsidie op www.zeeland.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief