Afbeelding
Foto: Shutterstock

Eerste Zeeuwse Nacht van de Filosofie heeft erfenis van 1968 als thema

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - De eerste Zeeuwse Nacht van de Filosofie vindt vrijdagavond plaats in Huis ’s-Hertogenbosch op de Vlasmarkt in Middelburg.

Onder anderen Geert Buelens, Thomas Fossen, Lisa Doeland, Roel Jansen, Kees Vuyk en Harry Kunneman maken deel uit van het programma. Tijdens de avond zijn er lezingen, muziek, kunst, poëzie en dans.

Revolution

Het thema is 'You say you want a revolution?'. De avond duurt van 20.00 tot 1.00 uur. Tijdens de Nacht van de Filosofie wordt de erfenis van 1968 gewogen. Het was een jaar waarin vrijheden ontstonden en emancipatiebewegingen doorbraken. Maar de vrije verbeelding leidde het ook tot verwarring en ontsporing. Hoe ziet de filosofische en maatschappelijke winst- en verliesrekening er uit? Het is een vraag waarop de sprekers antwoord geven.

Initiatief 

De nacht is een initiatief van het Filosofisch Café Middelburg, De Drvkkery, University College Roosevelt, HZ University of Applied Sciences en het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen. De avond wordt georganiseerd in het kader van de Maand van de Filosofie.

Alle sprekers en thema’s zijn terug te vinden op www.drukkerijmiddelburg.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief