Afbeelding
Foto: Shuterstock

Openbaar ministerie vervolgt niemand voor dodelijk ongeluk bij Ritthem

Door: Eugene de Kok 112 Meldingen

RITTHEM - Het openbaar ministerie gaat niemand vervolgen voor het ongeval op de Sloeweg in Ritthem, in december vorig jaar.

Daarbij kwamen twee kinderen om het leven. Het openbaar ministerie heeft besloten van vervolging af te zien, omdat ondanks het onderzoek de toedracht onbekend is.

Rijbaan

Op 12 december vorig jaar raakte een personenauto met een moeder en twee kinderen in de slip. De weersomstandigheden waren erg slecht op dat moment. De auto kwam op de andere rijbaan terecht en botste op een tegenligger. De bestuurder van die auto en de moeder raakten gewond. De kinderen overleefden het ongeluk niet.

Slovenië 

Kort na het ongeluk bleek dat dat de auto van de moeder en kinderen zijdelings in contact was geweest met een vrachtauto of trekker met oplegger. Uiteindelijk kwamen de onderzoekers uit bij een chauffeur uit Slovenië. Hij is gehoord en er is in Slovenië onderzoek gedaan naar de trekker met oplegger.

Ouders

De chauffeur was met zijn wagen op de bewuste dag en tijdstip in de buurt van het ongeval, maar betrokkenheid bij het ongeluk kan niet worden aangetoond. Het openbaar ministerie heeft de ouders van de overleden kinderen en de andere automobilist hiervan op de hoogte gesteld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief