Afbeelding
Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien / Ben Biondina

Denk mee over het natuurbeleid

Door: Britta Janssen Actueel

MIDDELBURG - De provincie Zeeland vernieuwt het natuurbeleid. Om inwoners hierbij te betrekken kunnen Zeeuwen tot dinsdag 8 mei hun mening geven over verschillende vraagstukken.

Mogen reeën overal rondlopen of moet de provincie maatregelen nemen om dat te voorkomen, bijvoorbeeld vanwege de verkeersveiligheid? Dit is één van de kwesties waarover de inwoners van Zeeland hun mening kunnen geven. Mogen drones zonder vergunning boven natuurgebieden vliegen of is dat alleen toegestaan onder strikte voorwaarden? Voor welke bedreigde dier- en plantensoorten moet de provincie extra stimuleringsmaatregelen treffen? Ook dit soort vragen kunnen Zeeuwen beantwoorden in de enquête.

Hete hangijzers
Gedeputeerde Carla Schönknecht van de provincie Zeeland laat weten dat de mening van de inwoners ook al werd gevraagd bij het opstellen van de natuurvisie. 'Met de kadernota wordt het natuurbeleid een stuk concreter, en kun je dus echt je mening kwijt over hete hangijzers.'

Streng
In de nota die aan de consultatie bij de burgers ten grondslag ligt, schetsten Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland de ontwikkelingen op het gebied van natuurbehoud en -bescherming. Eén van de centrale vragen is of de provincie vooral streng moet optreden of zich juist flexibel moet opstellen. Of is natuurbeheer altijd maatwerk?
De enquête is via deze link in te vullen. Lees hier de kadernota.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief