Afbeelding

Twee 17-jarige jongens proberen duur horloge te stelen met geweld

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MIDDELBURG - Twee 17-jarige jongens uit Middelburg zijn zaterdagmiddag 5 mei rond 13.50 aangehouden. Dit vanwege het plegen van diefstal met geweld en verboden wapenbezit. 

Twee broers uit Zuid-Holland gingen naar Middelburg voor een afspraak met de koper van een duur horloge. Een van hen zou de verkoop sluiten in een woning aan de Henri Dunantlaan, de ander bleef in de auto zitten. Twee jongens lopen de kant van zijn broer in, zij bedekken hun gezichten. Omdat de achtergebleven broer het niet vertrouwt belt hij naar zijn broer, die een duur horloge bij heeft. 

Later rennen de twee jongens weg met de broer er achteraan. De man in de auto besluit hen te volgen. Een van de jongens richt een op een vuurwapen lijkend voorwerp op de broers. Het horloge wordt in een struik gegooid. 

Een getuige ziet het viertal op straat en besluit de politie te bellen. Verschillende eenheden worden de kant van het incident op gestuurd. Meerdere getuigen wijzen de agenten de weg. Een agent kreeg zelf de fiets van een vrouw. Hij besluit naar de Espenlaan te fietsen. Daar was de jongen met het vuurwapen voor het laatst gezien. Twee personen liggen daar op straat; de jongen met het vermeende vuurwapen en de verkoper van het dure horloge. Hij weet de jongen te pakken te krijgen en draagt hem over aan de agent. 

De agent richt zijn dienstwapen op de jongen omdat hij in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Deze is er echter niet meer. De agent stopt zijn wapen weg en houdt de jongen aan. Een getuige had het op straat gevallen vermeende vuurwapen opgepakt en aan een agent gegeven. De Middelburger is overgebracht naar de cel. De andere verdachte wist ook via getuige gelokaliseerd te worden. Hij bleek in het Amaliapark te zijn en werd daar aangehouden. Ook hij is overgebracht naar de cel. 

De twee broers doen aangifte tegen de jongens. Een van de verdachten had het horloge in de bosjes gegooid. Een getuige heeft de plek onthouden en het horloge aan een agent gegeven. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief