Foto: Addo Sprangers

Twee mannen opgepakt voor stelen benzine Meanderlaan

Door: Bregje Kop 112 Meldingen,112 Nieuws

MIDDELBURG - Een 18-jarige man uit Vlissingen en een 19-jarige man uit Middelburg zijn aangehouden nadat zij op de Meanderlaan benzine uit auto's hadden gestolen. Een alerte getuige waarschuwde de politie. 

De politie ontving een melding dat er twee mannen met een witte auto op de Meanderlaan benzine uit auto's aan het halen waren. De 18-jarige man zat als bijrijder in de auto, de 19-jarige liep rond het voertuig. 

De 19-jarige jongen vertelde tegen de politie dat ze problemen hadden met de brandstofleiding van de auto en dat ze daardoor onderweg benzine verloren. De agenten geloofden het verhaal niet en stelden een onderzoek in. 

Tijdens het onderzoek zagen zij dat rond de vulopening met vloeistof geknoeid was, dit bleek benzine te zijn. Overal rond de auto rook het naar benzine. Achter de auto lag een slang met een handpompje in het perkje. Er liep vloeistof uit die naar benzine rook. In de buurt stonden ook nog twee auto's met geopende tankklepjes. 

Hierop zijn beide mannen aangehouden. De auto is in beslag genomen.

De 19-jarige verdachte is een strafbeschikking van 500 euro afgegeven. Ook moet hij 140 euro schade vergoeden. De zaak tegen de jongste verdachte werd geseponeerd omdat hij niet aantoonbaar heeft deelgenomen aan de diefstal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief