Afbeelding

Man rijdt tegen boom na politie achtervolging

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Lelieëndaalseweg in Middelburg is vrijdag 11 mei rond 20.20 uur een 26-jarige Middelburger gewond geraakt. Hij reed met zijn auto tegen een boom. 

De man werd vanwege zijn hoge snelheid achtervolgd door de politie. Het kenteken van zijn auto was op 22 maart 2018 door Rijksdienst Wegverkeer geschorst. De APK-keuring was niet meer geldig en de auto was niet verzekerd. 

Twee agenten reden vrijdagavond in een onopvallende auto op de Wilgenhoekweg in Serooskerke. Daar zagen zij een blauwkleurige auto met hoge snelheid richting Sint Laurens rijden. Er werd een snelheidsmeting gedaan, waaruit bleek dat de auto 140 kilometer per uur reed buiten de bebouwde kom. In Sint Laurens, waar 30 toegestaan is, reed hij 75 kilometer per uur. 

Op de Laan der Verenigde Naties nam hij de rotonde in zijn geheel en passeerde de agenten. Hij raakte even uit beeld. Niet veel later zagen de agenten dat hij op de Leliëndaalseweg tegen een boom was gereden. De agenten spraken de bestuurder aan. Hij had een bebloed hoofd, maar stapte zelf uit de auto. De man werd in afwachting van de ambulance gestabiliseerd. Uiteindelijk is hij overgebracht naar het ziekenhuis. 

Er is bloed bij de bestuurder afgenomen dat wordt getest op alcohol en drugs. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief