Afbeelding

Garagebox vol harddrugs gesloten in Johan Lesagestraat Middelburg

Door: Britta Janssen 112 Meldingen

MIDDELBURG - Na de vondst van cocaïne en amfetaminepillen heeft burgemeester Harald Bergmann van Middelburg woensdag een garagebox aan de Johan Lesagestraat, in de Magistraatwijk in Middelburg, gesloten.

De garagebox aan de Johan Lesagestraat 1N is voor zes maanden afgesloten.

Harddrugs

Op 6 februari vond de politie 132 gram cocaïne en 269 amfetaminepillen in de garagebox. De Opiumwet, ook wel Wet Damocles genoemd, schrijft voor dat er in dit geval bij de vondst van harddrugs niet eerst een waarschuwing uitgaat, maar dat de ruimte direct gesloten wordt. De garagebox is het komende halfjaar verzegeld.

Criminaliteit

De tijdelijke sluiting moet herhaling van de drugsopslag voorkomen. Een eventuele strafrechtelijke vervolging staat los van de sluiting. Met deze maatregel hoopt de burgemeester ondermijning aan te pakken. Criminele organisaties investeren hun illegaal verkregen vermogen uit bijvoorbeeld drugshandel vaak in legale branches, zoals het vastgoed en de horeca. 'Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk', laat de gemeente Middelburg weten.

Verdacht

Overheidspartners als de politie, het Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst treden steeds vaker samen op tegen verdachte zaken en personen. Deze gezamenlijke aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief