Afbeelding
Foto: creativecommons

Aanhoudingen op Arnestein na grote controle

Door: Guus Arnouts Algemeen

MIDDELBURG - Bij een grote controle op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg zijn dinsdag drie mannen opgepakt. Ook trof de politie materiaal voor drugsproductie aan.

De politie voerde de controle op illegale praktijken uit samen met onder meer de Belastingdienst en gemeente Middelburg.

Kuipersweg

Op twee locaties trof de politie chemicaliën voor de productie van harddrugs. In een bedrijfspand aan de Kuipersweg stonden een wasinstallatie voor vermoedelijk cocaïne en vaten chemicaliën voor het wassen van harddrugs. Twee mannen zijn aangehouden voor verder onderzoek. De goederen en chemicaliën zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Anodeweg

In een loods aan de Anodeweg troffen de handhavers tientallen liters chemicaliën aan.  Deze stoffen zijn vermoedelijk gebruikt voor het bewerken van cocaïne. Een 42-jarige man uit Middelburg zit vast voor verder onderzoek. Ook deze chemicaliën zijn in beslag genomen en afgevoerd.

Uitkeringsfraude

Bij de actie controleerde bijvoorbeeld de gemeente op zaken als bestemmingsplanen, milieu- en bouwregelgeving en uitkeringsfraude. De Belastingdienst bracht meerdere administratieve overtredingen aan het licht. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief