Afbeelding
Foto: Gemeente Veere

Ruziënd Veere heeft eindelijk twee nieuwe wethouders

Door: Eugene de Kok Algemeen

DOMBURG - Na een rumoerige gemeenteraadsvergadering heeft de gemeente Veere sinds woensdag dan toch twee nieuwe wethouders.

Arie Schot van SGP/ChristenUnie en Marcel Steketee van Dorpsbelangen en Toerisme Veere (DTV) zijn geïnstalleerd.

Bert van Halderen van de VVD nog niet. Naar hem loopt een integriteitsonderzoek. Het drietal zou eigenlijk al eerder aan hun klus beginnen, maar vorige week werd op het laatste moment de installatievergadering geschrapt, omdat toen bekend werd dat een extra onderzoek nodig was.

Extra

Burgemeester Rob van der Zwaag wilde niet zeggen over wie het ging, maar de coalitiepartijen maakten deze week zelf bekend dat het Van Halderen was toen zij de extra raadsvergadering aanvroegen.

Zij wilden zo snel mogelijk een college van burgemeester en wethouders vormen en vonden dat ze niet meer konden wachten op de uitkomsten, die vrijdag worden verwacht.

Fel

Sinds het aftreden van Jaap Melse (SGP/CU) vanwege een integriteitskwestie en het stoppen van René Molenaar (vanwege een andere baan) vormde burgemeester Rob van der Zwaag volgens de wet alleen het college.

De oppositiepartijen waren fel gekant tegen de extra vergadering. Ze vonden het handelen van de coalitiepartijen ‘respectloos en beschamend’, omdat het tegen de afspraken in ging. “Het schaadt het vertrouwen en de kans op een goede samenwerking.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief