Afbeelding

Dronken man rijdt na achtervolging in de sloot

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

KOUDEKERKE - Een 25-jarige man uit Middelburg is in de nacht van zaterdag op zondag 8 juli aangehouden op verdenking van dronken rijden. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. 

Een politieman op de fiets ziet de verdachte en zijn vriend rond 04.55 uur dronken over straat lopen in het Vlissingse centrum. Wanneer kort daar op de agent de man in zijn auto over het Bellamypark ziet rijden maakt hij een melding. Er worden verschillende eenheden opgeroepen als de bestuurder een stopteken negeert en vaart vermindert. In de achtervolging weet de verdachte met hoge snelheid diverse afzettingen te omzeilen. 

Na een lange achtervolging door Koudekerke en Dishoek rijdt de verdachte de Middelburgsestraat in richting Middelburg. De man wordt door twee politieauto's gedwongen te stopen. De verdachte rijdt door een manoeuvre in de sloot en raakt hierbij gewond. Een 26-jarige man uit Vlissingen, de tweede inzittende, is door het ambulancepersoneel nagekeken en door agenten thuis afgezet. De auto heeft veel schade. Ook heeft een politieauto schade opgelopen. Beide auto's zijn door een berger weggehaald.

Nadat de verdachte ontslagen is uit het ziekenhuis, is hij overgebracht naar een politiecellencomplex voor verhoor. Dat blijkt dat de man geen rijbewijs heeft. Hij weigert mee te werken aan een bloedproef om vast te stellen hoeveel hij gedronken heeft. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief