Het strandje aan het Veerse Meer bij Geersdijk.
Het strandje aan het Veerse Meer bij Geersdijk. Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien/Ben Seelt

Onderzoek naar tevredenheid over Veerse Meer

Door: Britta Janssen Algemeen

VEERE - Waterschap Scheldestromen vraagt gebruikers van het Veerse Meer wat zij van het recreatiegebied vinden. Dat doet het schap deze week en later deze zomer nog enkele keren.

Eind 2008 hebben de provincie Zeeland, de gemeenten Veere, Noord-Beveland, Middelburg en Goes en het waterschap een convenant gesloten. Samen werken zij aan goede voorzieningen rondom het Veerse Meer. Daarnaast werkt Scheldestromen samen met de Gebruikersraad Veerse Meer, waarin diverse marktpartijen vertegenwoordigd zijn.

7,9

De partners hebben afgesproken dat het waterschap periodiek de tevredenheid van de gebruikers in kaart brengt. Dat gebeurde voor het laatst in 2010. 'De voorzieningen zijn toen met een 7,9 beoordeeld', laat het waterschap dinsdag weten.

Steigers

Met de bevindingen uit het vorige onderzoek is het waterschap aan de slag gegaan. 'Zo was er de wens voor meer steigers en andere afmeermogelijkheden. Tijdens het klanttevredenheidsonderzoek van deze zomer moet blijken of mensen hierover tevreden zijn.'

Opvallend

Ook onderzoekt het schap of er opvallende zaken naar voren komen. Tussen woensdag (11 juli) en zaterdag (14 juli) ondervraagt Scheldestromen verschillende doelgroepen. Bij De Meerkoet, Schelphoek en Oranjeplaat gaat het om de mening van strandbezoekers, bij De Schotsman en Ruiterplaat om surfers en dagrecreanten en op de eilandjes Schutteplaat en Mosselplaat om zeilers en booteigenaren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief