Afbeelding

Trio uit Tiel gelinkt aan Zeeuwse inbraken

Door: Britta Janssen 112 Meldingen

MIDDELBURG - De Zeeuwse recherche heeft drie mannen uit Tiel weten te linken aan 31 inbraken in Zeeland en het westen van Noord-Brabant. De inbraken zijn gepleegd in november en december.

De mannen werden op Tweede Kerstdag betrapt toen zij een woning in Graauw binnendrongen. De bewoner kon het kenteken van hun auto doorgeven aan de politie. "Twee van hen konden na een achtervolging op de snelweg A16 bij Rotterdam worden aangehouden", meldt de politie donderdag. Het gaat om mannen van 20 en 29 jaar uit Tiel. De derde verdachte wist te ontkomen, maar is eind juni alsnog aangehouden. Dit is een 27-jarige man uit dezelfde woonplaats.

Schoensporen

In de auto vond de politie inbrekerswerktuigen. "Die waren na onderzoek te koppelen aan verschillende inbraken in Zeeland en de Markiezaten. Ook werd een paar schoenen veiliggesteld, waarvan de afdrukken overeen kwamen met schoensporen die bij verschillende inbraken waren gevonden.

Buit

In totaal zou het drietal 31 inbraken op hun naam hebben staan. "In de auto lag nog een klein deel van de buit van een inbraak in Hulst en een tasje van een inbraak eerder die week op Tholen." De drie verdachten moeten zich dit najaar verantwoorden bij de rechter.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief