City of Dance vindt plaats op het terrein bij de Oude Veerseweg, aan de rand van de binnenstad van Middelburg.
City of Dance vindt plaats op het terrein bij de Oude Veerseweg, aan de rand van de binnenstad van Middelburg. Foto: Marijn Riemens

SGP wil maatregelen tegen geluidsoverlast City of Dance

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - SGP Middelburg wil dat het college van burgemeester en wethouders extra maatregelen neemt om de geluidsoverlast van City of Dance in Middelburg 'flink terug te dringen'.

Vrijdag, zaterdag en zondag vond het dance-evenement plaats op het terrein langs de Oude Veerseweg, aan de rand van de binnenstad. 'Net als andere jaren veroorzaakt dit evenement veel geluidsoverlast en houdt vele inwoners tot diep in de nacht uit hun slaap', stelt SGP-fractievoorzitter Paul Moens.

Metingen
In schriftelijke vragen aan het college wil Moens weten hoe de gemeente controleert of aan de gestelde (geluids)normen wordt voldaan. Hij vraagt om een overzicht van de metingen. 'Als volgens de vergunning dit evenement om 0.00 uur ´s nachts geen geluidsoverlast meer mag geven, waarom waarschuwt het college dan pas tussen 1.00 en 1.30 uur ´s nachts?', schrijft Moens.

Klachtenlijn

Hij wil ook weten hoe de gemeente klachten van inwoners en de toegankelijkheid van de klachtenlijn betrekt bij de eindevaluatie van City of Dance. 'Hoe komt het dat de klachtenlijn bij de RUD Zeeland (Regionale Uitvoeringsdienst, redactie) tijdens City of Dance niet bereikbaar was?' De RUD voert milieu- en veiligheidstaken uit namens de Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en de provincie Zeeland. 

Maatregelen

'Hoeveel klachten zijn er ontvangen over City of Dance? Hoe worden deze klachten en andere tekortkomingen meegenomen voor een eventuele andere editie van City of Dance?' Moens vraagt of b&w voor een eventuele volgende editie maatregelen tegen overlast willen voorleggen aan de gemeenteraad.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief