Afbeelding
Foto: Britta Janssen

Ook Veere gaat afvaluitdaging aan

Door: Britta Janssen Algemeen

DOMBURG - In navolging van andere gemeenten gaat ook Veere deelnemen aan het afvalreductieproject '100-100-100'. Hierbij proberen 100 gezinnen 100 dagen lang (bijna) 100 procent minder restafval over te houden door zoveel mogelijk afval te scheiden voor hergebruik.

Groente, fruit en tuinmateriaal (gft), plastic, drankenkartons en oud papier zijn herbruikbare grondstoffen en hoeven niet in de grijze kliko te belanden. 

Deelnemers
De proef begint op 3 september en eindigt op 11 december. Ter voorbereiding organiseert Veere in de week voor 3 september een startbijeenkomst voor de deelnemers. Ze hoopt dat gezinnen in de gemeente zich willen aanmelden.

Uitdaging

'De huishoudens die meedoen, staan er niet alleen voor. Zij krijgen op verschillende manieren hulp van de gemeente en van elkaar.' Op de website van 100-100-100 staan allerlei tips om afval te scheiden. 'We zoeken huishoudens die deze uitdaging aandurven, die de rest van Veere willen laten zien dat met minder afval leven écht mogelijk is.'

Dwarsdoorsnede

Alle gezinssamenstellingen kunnen meedoen aan de proef, van jong tot oud, alleenstaand tot samenwonend, met of zonder kinderen. Veere gaat voor een dwarsdoorsnede van de samenleving. 'Er hebben zich al enkele deelnemers aangemeld.' Aanmelden kan nog tot 3 september.
Onder meer de gemeenten Kapelle en Goes gingen Veere voor met dit experiment. Zij zijn er enthousiast over en stellen dat de hoeveelheid restafval fiks terugliep bij de deelnemers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief