Veere is paardenpoep beu en gaat ruiters op voet- en fietspaden bekeuren

DOMBURG - Een aantal buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Veere gaat in gesprek met manegehouders over de overlast door paarden.


In een in 2015 gehouden enquête bleek dat paardenpoep op straat de ‘grootste kleine ergernis’ van inwoners van de gemeente Veere is. In een reactie op de enquête heeft de gemeente gezegd dat het moeilijk er iets is tegen te doen, omdat mensen op heterdaad betrappen lastig is. Twee jaar geleden heeft Veere al gesproken met de manegehouders. De gemeente hoopte dat zij via voorlichting en posters de overlast zouden kunnen terugdringen. Ook vroegen ze de ondernemers paardenpoep in de omgeving van hun manege op te ruimen. “Het heeft niet geholpen”, zegt het gemeentebestuur nu. “Er is zelfs sprake van een toename van de overlast.”

Uitzondering

Uit een rondgang blijkt dat er zeker in de buurt van maneges veel paardenpoep op straat ligt. De eigenaren ruimen het op een enkele uitzondering na niet op.

Waarschuwing

In meerdere opzichten vindt Veere dit niet kunnen. Het gemeentebestuur is met name niet te spreken over de uitwerpselen op voet- en fietspaden. “Paarden horen op de rijbaan of op het routenetwerk voor paarden”, benadrukt ze. Veere gaat ruiters op voet- en fietspaden voortaan na een waarschuwing bekeuren.   
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief