Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

CU wil extra maatregelen tijdens renovatie Stationsbrug

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - De renovatie van de Stationsbrug in Middelburg, die volgende week begint, vraagt meer maatregelen dan er tot nu toe genomen zijn. Dat stelt ChristenUnie Middelburg maandag in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De partij vreest onveilige situaties.

De Stationsbrug over het Kanaal door Walcheren, tussen het treinstation en de binnenstad, gaat zo'n vijf maanden langer dicht voor fietsers dan oorspronkelijk de bedoeling was; waarschijnlijk bijna een jaar.

Schroebrug

Uit cijfers van de gemeente Middelburg blijkt volgens CU dat dagelijks zo’n achtduizend fietsers gebruik maken van de Stationsbrug. Zij moeten allemaal uitwijken. ‘Daardoor rijden er straks dagelijks duizenden extra fietsers over de Schroebrug’, schrijft CU-fractievoorzitter Willemien Treurniet in haar vragen. Die brug naast de Stationsbrug is de snelste alternatieve verbinding over het kanaal. Treurniet wil weten waarom de verkeerslichten niet meteen worden aangepast op de veranderende verkeersstromen. ‘Waarom is ervoor gekozen om de verkeersstromen te monitoren en indien nodig aanpassingen te doen?’ De partij wil dat er een goede omleidingsroute komt voor fietsers.

Scheepvaart

De renovatie van de Stationsbrug is een verantwoordelijkheid van de provincie Zeeland, maar het verkeer rijdt over Middelburgs grondgebied. In de tijd dat de Stationsbrug elders opgeknapt wordt, ligt er een tijdelijke brug die alleen toegankelijk is voor voetgangers. Deze brug gaat maximaal vier keer per dag open voor het scheepvaartverkeer. Treurniet wil van b&w weten welke maatregelen ze nemen, zodat fietsers in het toeristenseizoen 2019 veilig kunnen doorstromen.

‘Welke consequenties heeft het voor de scheepvaart, zoals de binnenvaart, cruiseschepen en recreatie, dat de tijdelijke brug maximaal vier keer per dag open gaat? Wat doet het college om de schade voor de scheepvaart, verenigingen en ondernemers door deze (extra) vertraging zoveel mogelijk te beperken?’

 



 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief