Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat / Twitter

Rijkswaterstaat neemt kustlijn Noord-Beveland onder handen.

Door: Guus Arnouts Algemeen

MIDDELBURG - Vanaf morgen 20 september begint Rijkswaterstaat aan het onderhoud aan de kust van Noord-Beveland. Tussen de Veerse Gatdam en de Oosterscheldekering gaan baggerschepen ruim 250.000 kubieke meter zand opspuiten om zo te kustlijn te versterken. Tot en met december staan de werkzaamheden gepland. 

Door een getijdengeul raakt de kust voor het Banjaarstrand voortdurend zand kwijt, laat Rijkswaterstaat weten. "Hierdoor zijn de werkzaamheden noodzakelijk. De Nederlandse kust is voortdurend in beweging en zonder ingrijpen verschuift de kust door natuurlijke invloeden langzaam landinwaarts." Door meer zand op te spuiten vlak voor de kust blijft de kustlijn op natuurlijke wijze op zijn plek. 

Gevolgen stand
Het strand blijft tijdens de werkzaamheden gewoon toegankelijk. Wel is het werkterrein op het strand verboden gebied. Volgens Rijkswaterstaat is daar een verhoogd risico op drijfzand, ook kunnen rondrijdende bulldozers voor gevaarlijke situaties zorgen. "Aan de duinzijde is het werkterrein te passeren, waarbij honden aangelijnd dienen te zijn. Voor watersporters geldt dat zij een minimale afstand van 300 m tot het baggerschip moeten houden. Ruiters dienen rekening te houden met zachte plekken die tijdens en direct na de werkzaamheden op het strand kunnen voorkomen", aldus Rijkswaterstaat. De werkzaamheden gaan dag en nacht door en dat zeven dagen per week. 

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief