Afbeelding

GroenLinks wil plaats houden voor jaarplaatshouders op Zeeuwse campings

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - De switch van traditionele campings naar luxe vakantieparken in Zeeland baart GroenLinks in Provinciale Staten zorgen.

Fractievoorzitter Gerwie Temmink zegt veel berichten te hebben gehad van vaste gasten en jaarplaatshouders.

Het gaat om gasten op campings zoals De Witte Raaf in Arnemuiden, De Veerhoeve in Wolphaartsdijk en De Duinrand in Burgh-Haamstede. Een deel van deze recreanten is van plan vrijdag te protesteren voor de vergadering van Provinciale Staten.

De jaarplaatshouders moeten plaatsmaken voor de bouw van luxe vakantiehuizen. “Veel van de vaste gasten ervaren zo’n verhuizing niet als een verzoek, maar als dwang”, aldus Temmink.

Alternatieven

Vaak opperen de betrokken exploitanten en gemeenten alternatieven. “Maar van de tientallen opties blijken er slechts een paar daadwerkelijk plaats te kunnen bieden.” Temmink zegt dat GroenLinks gaat voor ‘duurzame vormen van recreatie, betaalbaar en bereikbaar voor iedereen’.

Leegloop

Hij vraagt aan het college van Gedeputeerde Staten of zij vindt dat deze vorm moet blijven bestaan, hoe een leegloop kan worden gestopt en of het provinciebestuur bereid is op te treden tegen de ontwikkelingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief