De scoutinggroep Baden Powell in Arnemuiden bestaat twintig jaar.
De scoutinggroep Baden Powell in Arnemuiden bestaat twintig jaar. Foto: Picasa

Jubilerende scouting Arnemuiden houdt zaterdag open huis

Door: Britta Janssen Algemeen

ARNEMUIDEN - Scouting Baden Powell in Arnemuiden bestaat twintig jaar. Dat viert de scoutinggroep zaterdag (22 september) met een open middag.


Lange tijd was de scoutinggroep gehuisvest in een gebouwtje achter het zwembad. Na de sloop van dit gebouw, in verband met de bouw van zorgwoningen, was er een aantal jaren geen eigen clubgebouw en konden maar weinig activiteiten plaatsvinden. Hierdoor nam het aantal leden sterk af.

Jubileumjaar

Vijf jaar geleden kon een nieuw clubgebouw in gebruik worden genomen aan de Steigerweg in Arnemuiden. Hier is ook een groot terrein aanwezig voor de activiteiten. Hoewel de groep nog klein is, komen er de laatste jaren weer nieuwe leden bij. Dit jubileumjaar staan de scouts in het bijzonder stil bij Ton Broodman, die twee jaar geleden is overleden. Hij was de drijvende kracht bij de oprichting en het leiden van de groep.

Groepen

Op dit moment is er een groep voor kinderen tot 12 jaar en een groep van 12 jaar en ouder. De bijeenkomsten worden iedere zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur gehouden. Nieuwe kinderen zijn altijd welkom. Zij mogen de eerste vier keer gratis komen en hoeven daarna pas te beslissen of ze willen blijven. De contributie probeert de groep zo laag mogelijk te houden.

Open middag

Om het jubileum te vieren is er zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur een middag met gratis activiteiten in en rond het clubgebouw aan de Steigerweg 7. Iedereen is welkom, vooral kinderen tot 16 jaar. Afhankelijk van het weer staat onder meer marshmallows en broodjes roosteren op een kampvuur, buksschieten, tattoo zetten, schminken, springkussen, paintbal en spelletjes op het programma. Voor iedere bezoeker is er een attentie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief