Afbeelding
Foto: Marijana Pajovic

Finalisten bekend voor titel Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG- Geuze Transport uit Sint-Annaland, ITN Groep uit Nieuwdorp en TMC Wonen uit Goes zijn in de race voor de onderscheiding ‘Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar’.

Dat maakt de organisatie van de wedstrijd - Zeeland Business, Baker Tilly Berk, de Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel advocaten - maandag bekend. De winnaar wordt maandag 8 oktober bekend gemaakt.

Tachtig

De drie finalisten zijn gekozen uit ruim tachtig nominaties, aldus de organisatie. ‘Zij zijn geselecteerd met als leidraad het thema van dit jaar ‘HR Beleid’.’

Thema

De titel wordt jaarlijks toegekend om een Zeeuws familiebedrijf extra in het zonnetje te zetten. De award is in het leven geroepen nadat bekend werd dat Zeeland het grootste aantal familiebedrijven van Nederland heeft en de familiebedrijven daarmee een belangrijke spil zijn voor de Zeeuwse economie. In het verleden hebben Fraanje, Paree en Omoda de award in ontvangst mogen nemen. Vorig jaar kwam de Sinkegroep als winnaar uit de bus.

Publieksstemmen

Dit jaar wordt de winnaar bepaald door een vakjury gecombineerd met publieksstemmen. De jury bestaat uit Wilco Sinke (Sinkegroep, winnaar vorig jaar), Roberto Floren (Neyenrode) en gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland. Naast het juryoordeel kan het publiek stemmen op zijn favoriet. De organiserende partijen stellen gezamenlijk een prijzenpakket samen ter waarde van enkele duizenden euro’s.

Klik hier voor meer informatie over het stemmen en de prijsuitreiking.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief